ECA: "Winterspelen kunnen best wijken voor WK 2022"

8 oktober 2014, 18:19

Mocht het WK voetbal van 2022 vanwege de hoge zomertemperaturen in Qatar daadwerkelijk naar januari of februari van dat jaar verplaatst worden, dan moeten de Olympische Winterspelen daar maar voor wijken. Dat is althans de mening van de ECA, welke de belangen van de tweehonderd grootste Europese voetbalclubs behartigt.

"Ik wil niemand tegen de schenen schoppen, maar het WK en de Zomerspelen zijn de grootste sporttoernooien ter wereld. De Winterspelen hebben, met alle respect, die status niet. Dat evenement kan indien nodig best verschoven worden", stelt Umberto Gandini, vicevoorzitter van de ECA en technisch directeur van AC Milan, volgens het ANP tijdens een ECA-congres in Londen. "Met wijsheid en overleg is het mogelijk een oplossing te vinden waar de meerderheid tevreden mee is."

Er is veel discussie rond het WK in Qatar. Niet alleen vanwege de hoge temperaturen in de zomer daar, maar ook om de dramatische omstandigheden waarin de bouwvakkers moeten werken en mogelijke omkoping bij de toewijzing van het toernooi. Naar dat laatste loopt momenteel een onderzoek, maar de FIFA heeft al laten weten dat de uitkomsten daarvan intern blijven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen