FC Groningen niet langs oude Europese bekende

8 oktober 2014, 21:54

FC Groningen is er in een oefenwedstrijd niet in geslaagd te winnen van Rot-Weiss Erfurt. Beide clubs hielden elkaar woensdag in het Steigerwaldstadion, in het voormalige Oost-Duitsland, op 1-1. Jarchinio Antonia (foto) bracht FC Groningen in de 56ste minuut aan de leiding, Christian Falk legde zes minuten later koppend de eindstand vast.

Het duel had een bijzonder tintje. FC Groningen was voor Rot-Weiss Erfurt de eerste tegenstander ooit in Europees verband. In het seizoen 1991/1992 stonden beide ploegen in de eerste ronde van de UEFA Cup tegenover elkaar. Erfurt won beide wedstrijden met 1-0, maar werd een ronde later gestuit door een andere Nederlandse club, Ajax. Dit was het enige jaar waarin Erfurt Europees voetbal speelde.

Inmiddels is Rot-Weiss Erfurt actief in de derde divisie van het Duitse voetbal. In de komende veertien maanden wordt het Steigerwaldstadion van de club helemaal gerenoveerd en om afscheid te nemen van het complex in de huidige staat, werd FC Groningen uitgenodigd voor een oefenpartij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen