Martins Indi: "Bij spelers geen discussie over systeem"

9 oktober 2014, 08:32

Bruno Martins Indi maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar FC Porto, waarvoor hij afgelopen weekend zijn eerste competitiedoelpunt maakte. De pas 22-jarige verdediger heeft het uitstekend naar zijn zin in de Portugese havenstad, waar hij een bijzondere bijnaam heeft: Petinho, oftewel 'kuikentje'.

Martins Indi moest zichzelf bij zijn aankomst in Porto introduceren met het zingen van een liedje en koos destijds voor een kinderliedje over een kuiken. "Als nieuwe speler moest ik een liedje zingen voor de hele selectie. Ik spreek natuurlijk wel Portugees, maar ken niet alle liedjes. Wel een kinderliedje over petinho. Daarmee scoorde ik uiteindelijk toch. Tja, kuikentje, troetelbeer, ik weet niet precies hoe ze mij nu precies zien. Maar de klik met al die jongens is heel goed. Ik lig prima in de groep", stelt de Oud-Feyenoorder, die zich met Oranje voorbereidt op de interland tegen Kazachstan, wat zijn 25ste wedstrijd voor het Nederlands elftal kan worden.

Bij Oranje heeft de verdediger niet meer met Louis van Gaal te maken. Hij heeft niet echt meer contact met Van Gaal, maar is hem nog lang niet vergeten. "Geestelijk heb ik nog contact met hem", stelt Martin Indi mysterieus. "Ik denk aan hem. En hij aan mij...", knipoogt hij. Onder het bewind van Guus Hiddink kende Nederland een stroeve start. Dat geldt ook voor Martins Indi, die rood kreeg tegen Italië. Er wordt gezocht naar een geschikt systeem. "Iedereen mag daar zijn mening over geven. Is er nog steeds een discussie over vier of vijf verdedigers? Nou bij ons, de spelers dus, niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen