Rutten hoopt nog stiekem op titel: "Alles is nog mogelijk"

9 oktober 2014, 09:11

Feyenoord sprak begin september uit dat het dit seizoen de ambitieuze doelstelling heeft om mee te strijden voor het kampioenschap. Des te teleurstellend was de start van de Rotterdammers, die vijf eredivisiewedstrijden op rij niet konden winnen, tegen drie zeer teleurstellende thuisnederlagen aanliepen en per slot van rekening door Go Ahead Eagles uit de beker werden geknikkerd. De club uit Rotterdam-Zuid is inmiddels opgekrabbeld en coach Fred Rutten denkt niet dat er al een streep door de doelstelling kan worden gezet.

Rutten sluit niet uit dat Feyenoord zich nog in de titelstrijd kan mengen. "Als je kijkt naar het aantal verliespunten van alle clubs, dan alles is nog mogelijk", zegt de coach van de Rotterdammers tegen de NOS. "Meestal is het zo dat, als je een verstandig beleid voert, dat de kwaliteiten dan vanzelf komen bovendrijven. Maar, daar moeten we wel keihard voor werken. Als wij dit doen, dan voel ik ons absoluut niet minder dan alle andere clubs", stelt de Feyenoord-keuzeheer.

De desastreuze start is wel te verklaren, vindt Rutten. Hij bleef er altijd op vertrouwen dat het goed zou komen. "Iedereen weet met wat voor hobbels wij dit seizoen te maken hebben gekregen. Ik wist dat, als we iedereen beschikbaar hadden en we daardoor goed konden gaan kneden, dat we er dan met zijn allen wat van konden gaan maken. Dat gevoel overheerste, ten aanzien van het aantal punten dat je op dat moment hebt. Ook omstandigheden als het WK speelden een rol. Maar ik zeur daar niet over, want daar doe je het team mee tekort."

Colin Kazim-Richards speelt een prominente rol in de wederopstanding van Feyenoord. "Hij is een man met ervaring", aldus Rutten over de Turkse spits. "Hij heeft in meerdere landen gespeeld, waarin andere wetten gelden. Zijn ervaring brengt hij over op de getalenteerde spelers, en die hebben wij veel. Hij heeft een houding die een hele goede uitwerking heeft op het team."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen