Groningen met ander systeem: "Meer actie voor het doel"

9 oktober 2014, 15:13

Het gaat de laatste tijd niet al te best met FC Groningen. In de Eredivisie is de ploeg na een sterke start behoorlijk teruggevallen en de fans zijn allesbehalve te spreken over het spel van de formatie van trainer Erwin van de Looi. Tijdens de 1-1 remise in de oefenwedstrijd tegen het Duitse Erfurt van afgelopen woensdag hanteerden de Groningers een ander systeem.

"Na acht wedstrijden hebben we uitvoerig geëvalueerd en zijn we als technische staf en spelersgroep niet tevreden over het geboden spel", legt Van de Looi uit op de officiële clubsite. "We willen meer actie voor het doel. Daarom hebben we het systeem aangepast en woensdagavond in Duitsland met twee spitsen gespeeld. Ook hebben enkele spelers de kans gekregen om zich te manifesteren in het elftal", geeft de coach aan.

"Al met al kunnen we met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd", concludeert Van de Looi, die nog in het midden laat wat voor consequenties de oefenpot heeft voor de competitiewedstrijd van zondag 19 oktober tegen Excelsior. "Dit was de eerste aanzet richting Excelsior-thuis. Komend weekend hebben we een paar dagen vrijaf en vanaf maandag pakken we de draad weer op richting Excelsior. We hopen dat naast Michael de Leeuw en Hans Hateboer ook jongens als Mimoun Mahi, Lorenzo Burnet en Tom Hiariej weer volledig kunnen aansluiten bij de groep. Daarover weten we in de loop van volgende week meer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen