Jong Oranje lijkt EK te missen na verlies in Alkmaar

Ger
9 oktober 2014, 20:31   Bijgewerkt: 11 oktober 2014, 12:49

Jong Oranje dreigt naast een plaatsbewijs voor het EK van 2015 te grijpen. De Nederlandse talenten verloren in Alkmaar de eerste wedstrijd in de play-offs tegen Jong Portugal: 0-2. Alleen een sterke comeback kan de ploeg van keuzeheer Adrie Koster komende dinsdag alsnog naar het eindtoernooi brengen.

Jong Oranje had het zichzelf al rap gemakkelijk kunnen maken door de openingstreffer te scoren. De thuisploeg liet de kans op een droomstart in de vijfde minuut evenwel liggen. Uit een voorzet van Jetro Willems stuitte Luc Castaignos op de doelman, waarna Elvis Manu in de rebound de lat raakte. Jong Oranje wist de gevaarlijke uitbraak daarna geen passend vervolg te geven. Portugal U21 nam de regie in handen en keeper Warner Hahn moest verschillende keren handelend optreden.

Het matig spelende Jong Oranje wekte na de hervatting niet direct de indruk iets aan de achterstand te kunnen veranderen. De formatie van Koster ontsnapte al vroeg in de tweede helft aan ergere schade toen Cavaleiro alleen richting het vijandelijke doel mocht. Tot opluchting van het Nederlandse publiek voorkwam Hahn een tweede Portugese treffer. Een echt slotoffensief van Jong Oranje zat er daarna niet meer in, al had Elvis Manu nog wel bijna succes met een fraaie stiftbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen