UEFA past potindeling Champions League aan

Ger
9 oktober 2014, 22:07

De UEFA kiest vanaf komend seizoen definitief voor een andere opzet van de potindeling in de Champions League. In de eerste pot is voortaan alleen nog plaats voor de kampioenen van de zeven eerste landen op de UEFA-coëfficiëntenlijst, plus de titelverdediger van het toernooi.

Secretaris-generaal Gianni Infantino van de UEFA heeft de aanpassing van de potindeling tijdens een congres in Londen bekendgemaakt. Tot en met dit seizoen werden de potten ingedeeld op basis van de resultaten uit het verleden in de Champions League. Door deze opzet konden landskampioenen uit de Europese toplanden ook in de tweede pot verdwijnen. Dat gebeurde deze voetbaljaargang bijvoorbeeld met Manchester City, Juventus en Paris Saint Germain.

De nieuwe opzet maakte de route naar de knock-outfase niet per definitie eenvoudiger voor de nummers één van de zeven toplanden van Europa, maar verschaft ze wel een voorkeurspositie. De kampioen van de Eredivisie maakt momenteel op basis van de coëfficiëntenlijst geen kans op een plek in de eerste pot.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen