Aké over Jong Oranje: "Iedereen is te lief voor elkaar"

10 oktober 2014, 08:21

Jong Oranje trok in de play-off tegen Jong Portugal de lijn van de laatste wedstrijden door. Na de zeer matig verlopen thuisnederlagen tegen Georgië en Slowakije, verloor de ploeg in Alkmaar met 0-2 van de leeftijdsgenoten uit Portugal. Deelname aan het EK, en de Olympische Spelen, is daardoor ver weg.

Chelsea-talent Nathan Aké probeert in het AD uit te leggen hoe het komt dat Jong Oranje zo teleurstellend presteert. Aan coach Adrie Koster, in de zomer aangesteld als opvolger van Albert Stuivenberg, ligt het volgens hem niet. "Ik weet niet of hij té rustig is, maar wij zijn in elk geval wel te rustig. Iedereen is te lief voor elkaar. We zijn vrienden, maar daardoor durven sommigen niet meer kritisch op elkaar te zijn als het om voetbal gaat. Dat moet natuurlijk wel gebeuren." Felheid maakte het verschil, vindt hij. "Zij toonden meer hardheid, gingen er echt voor. Die echte wil om te winnen ontbrak bij ons. Zij waren feller en hadden alle tweede ballen, wij waren te lief."

Na de 0-1, aan het eind van de eerste helft, zakte Jong Oranje nog verder weg. "We zeiden in de rust: er is niks aan de hand. Maar zij kregen direct twee grote kansen en wij gingen opeens lange ballen spelen. Iedereen ging wat anders doen. Dinsdag moet het een stuk beter. We moeten elkaar de waarheid durven zeggen."

De return tussen Jong Portugal en Jong Oranje is dinsdag, de winnaar gaat naar het EK van 2015.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen