Belgen treffen Andorra: "Laten zien dat we gegroeid zijn"

10 oktober 2014, 09:49

Voor België begint vandaag (vrijdag) de jacht op een EK-ticket. De kwartfinalist van het afgelopen WK speelt voor eigen publiek tegen Andorra, één van de dwergen van het Europese voetbal. Aanvoerder Vincent Kompany van de Rode Duivels hoopt dat zijn ploeg er een mooie wedstrijd van kan maken.

"Winnen is het enige dat telt, maar hopelijk kunnen we het uitverkochte stadion nog iets extra's geven. We willen laten zien dat we als ploeg nog gegroeid zijn na het WK", citeert Sporza de verdediger.

Op het wereldkampioenschap in Brazilië viel op dat België het lastig had met landen als Algerije en Rusland, die vanuit een hechte organisatie spelen en achterin weinig ruimte weggeven. Ook Andorra zal een muur optrekken, weet Kompany. "Dat is waar, maar de meeste spelers bij ons zijn dat wel gewend van bij hun clubs. Of het nu Chelsea, Manchester City of nog een andere ploeg is", zegt de Belg. "Wie beter wil worden moet daar mee leren omgaan. Onze ambitie is natuurlijk de kwalificatie, maar om beter te worden, moet deze groep veel samen spelen. We kunnen kleine puntjes alleen verbeteren door tegen kleine tegenstanders te spelen."

België zit in een kwalificatiegroep met verder Cyprus, Bosnië-Herzegovina, Wales en Israël.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen