KNVB kandidaat voor organisatie EK 2017 voor vrouwen

10 oktober 2014, 18:25

De KNVB heeft zich vrijdag kandidaat gesteld bij UEFA voor het organiseren van het EK 2017 voor vrouwen. Dat meldt de Nederlandse voetbalbond via de officiële kanalen. Als speelsteden worden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht voorgedragen.

"Voor het Nederlandse voetbal zou het fantastisch zijn als we na EURO 2020 ook EURO 2017 naar Nederland kunnen halen", stelt Bert van Oostveen, secretaris-generaal van de KNVB. "Gezien de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal is dit hèt moment voor een eindtoernooi van ons vrouwenelftal in eigen land. Het is een enorme stimulans voor de ontwikkeling en erkenning van het Nederlandse vrouwenvoetbal, zowel in de top als in de breedte."

Volgens interim-directeur amateurvoetbal Hans Spierings kan de organisatie van het EK een boost voor het Nederlandse vrouwenvoetbal betekenen: "Vrouwenvoetbal verovert in hoog tempo de Nederlandse velden. Wij gunnen het alle Nederlandse meisjes en vrouwen zich te laten inspireren door een EK in eigen land en geloven dat er tijdens het EK een geweldige voetbalsfeer in Nederland zal zijn. Zeker vanwege het grote enthousiasme dat we ervaren bij de steden en stadions met wie we ons samen kandidaat stellen."

Er zullen zestien landen deelnemen aan het EK. Begin december maakt de UEFA bekend welk land zich mag ontfermen over de organisatie van het toernooi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen