'Gemoederen lopen op bij Turkije na pistoolincident'

10 oktober 2014, 22:06

In Turkije vroeg men zich af waarom Bayer Leverkusen-spelers Hakan Calhanoglu en Ömer Toprak zich hebben afgemeld voor de nationale ploeg. Er lijkt een bizarre reden ten grondslag te liggen aan de absentie van het duo: ze werden ooit met een pistool bedreigd door Gökhan Töre, die zich na een periode van afwezigheid weer mocht melden bij de Turkse selectie. Dat bevestigt dat vader van Calhanoglu tegenover het Turkse Hürriyet.

Volgens Huseyin Calhanoglu, de vader van de Leverkusen-speler, willen zijn zoon en Toprak niet meer met Töre in een elftal spelen, omdat hij ze na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland met een pistool bedreigde. Geruzie om een vrouw zou volgens Turkse media de oorzaak van het incident zijn geweest.

"Ik wil aan bondcoach Terim vragen: wat zou er gebeuren als iemand jouw zoon met een pistool zou bedreigen? Ik ben benieuwd naar zijn antwoord", stelt Huseyin Calhanoglu, de vader van één van de twee internationals die zich afmeldde. "Ik wil niet kwaad over Gökhan spreken, maar zijn gedrag was fout. Hakan en Ömer zullen nooit meer met hem in één elftal spelen."

Töre, speler van Besiktas, werd vorig jaar overigens in een nachtclub met een kogel in zijn schouder getroffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen