Van Persie vond reactie Huntelaar 'overtrokken'

11 oktober 2014, 00:28   Bijgewerkt: 11 oktober 2014, 00:36

Robin van Persie vindt dat Klaas-Jan Huntelaar niet zo heftig had moeten reageren, toen de aanvoerder vlak na rust vanuit een lastige hoek voorlangs schoot. Huntelaar was van mening dat Van Persie de bal had moeten voorgeven en liet dat in het veld duidelijk blijken. Dat had iets minder gekund, vindt Van Persie.

Na afloop van de wedstrijd liet Van Persie weten de reactie van Huntelaar 'overtrokken' te vinden. "Vanuit die hoek heb ik het recht om op goal te schieten. Maar het is verder geen grote zaak, wat mij betreft. Zoiets hoort erbij, ik kan het wel hebben."

Van Persie is vooral blij met de drie punten. Oranje stond tegen Kazachstan lange tijd met 0-1 achter, maar wist de scheve situatie in de tweede helft om te buigen. "Ik had de hele wedstrijd een goed gevoel", zei Van Persie tegen onder meer FCUpdate.nl. "Ik vond dat we niet in de stress schoten, we bleven rustig. Alleen moet de goal op een bepaald moment wel vallen, want ik heb ook wedstrijden meegemaakt waarin hij níet valt."

Dat Oranje het zo lastig had met Kazachstan, kwam omdat de bezoekers uit een corner op 0-1 gekomen waren. "Bizar", zegt Van Persie. "Al wisten we dat de corner een wapen van ze was. Bij ons ging duidelijk iets niet goed, bij dat doelpunt. Maar zoals ik zei, ik ben heel blij dat we uiteindelijk gewonnen hebben. En heel mooi voor Ibrahim Afellay dat hij de 2-1 maakte. Dat voelde als een bevrijding, zeker voor hem. Ik ben bij hem geweest in Barcelona toen hij geblesseerd was, ik weet waar hij vandaan komt. Dus zeker voor hem is dit prachtig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen