Bescheiden Afellay spreekt van 'bijzonder moment'

11 oktober 2014, 00:05

De vraag wie de man van de wedstrijd was bij Oranje in de wedstrijd tegen Kazachstan, is niet lastig te beantwoorden. In zijn eerste interland sinds november 2012 verzorgde Ibrahim Afellay de assist bij de gelijkmaker van Klaas-Jan Huntelaar en schoot hij zelf, via een Kazachstaans been, de 2-1 binnen. Tussendoor werd hij op brute wijze gevloerd door Baurzhan Dzholchiev, die daarvoor een rode kaart kreeg.

"Het is mooi om zo terug te keren", zei Afellay in de catacomben van de ArenA tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. De bescheiden middenvelder wilde het liefst zo weinig mogelijk over zijn eigen optreden praten, hij benadrukte vooral de teamprestatie. Maar na enig aandringen gaf Afellay toch toe dat dit een speciale avond voor hem was. "Na die goal voelde ik wel een bepaalde emotie. Het was een bijzonder moment, het is toch een moeilijke tijd voor me geweest. Maar die heb ik achter me gelaten, ik ben blij dat ik terug ben."

Na zijn vorige interland, een kleine twee jaar geleden, was Afellay lang uit de roulatie met een blessure. Even leek het erop dat hij tegen Kazachstan opnieuw geblesseerd raakte, want hij kreeg een enorme trap te verwerken van Baurzhan Dzholchiev. "Gelukkig viel de schade mee, ik was los van de grond", zegt hij over de aanslag op zijn enkel. "Of ik de beelden teruggezien heb? Nee, maar die heb ik niet nodig om te weten dat het een donkerrode kaart was." Ondanks de tik hoopt Afellay maandag weer te kunnen spelen, als Nederland het opneemt tegen IJsland. "Ik heb een flinke schop gehad, maar voor maandag verwacht ik weinig problemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen