Geduld Oranje op de proef gesteld: "Het leek wel handbal"

11 oktober 2014, 00:22

Slecht speelde Oranje niet tegen Kazachstan, allesbehalve dat eigenlijk. Wie alleen naar het veldspel keek, kon niet anders dan vermoeden dat het een gemakkelijke avond zou worden. Een blik op het scorebord vertelde echter een heel ander verhaal, want de bezoekers stonden lange tijd met 0-1 voor.

Kazachstan kwam in de eerste helft één keer voor het doel en scoorde prompt, uit een corner. Al het balbezit was verder voor Oranje, dat bovendien in een prima tempo speelde. Maar omdat de bal er maar niet in ging, dreigde lange tijd een enorme deceptie. "Het leek wel handbal, zoals Kazachstan verdedigde", zegt Stefan de Vrij tegen FCUpdate.nl. "Ze stonden volgens mij met elf man op één helft", vult teamgenoot Jeremain Lens aan.

"Het was moeilijk om daar doorheen te komen", vervolgt De Vrij. "We hanteerden een hoog tempo en speelden de bal goed rond, maar moesten geduldig zijn. We wisten dat het belangrijk was om geduld op te brengen, dat hadden we in de rust ook zo afgesproken." Het geduld van Oranje werd beloond, want na de gelijkmaker van invaller Klaas-Jan Huntelaar zorgde Ibrahim Afellay tien minuten voor tijd voor de bevrijdende 2-1. Robin van Persie bepaalde de eindstand in de slotfase, vanaf elf meter, op 3-1. "Een terechte uitslag", vindt Lens. "Ik hoop dat iedereen toch nog blij naar huis gegaan is", zegt De Vrij over het uitbundige publiek in de ArenA.

Door de winst heeft Oranje een eerste, kleine stap gezet op weg naar het EK 2016. De volgende stap kan maandag volgen, in Reykjavik tegen IJsland. "Dat wordt een belangrijke wedstrijd", weet De Vrij. "IJsland is een ploeg met meer kwaliteit dan Kazachstan, maar misschien krijgen we ook wat meer ruimte. We zullen zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen