Sigthórsson waarschuwt Oranje: "Geloven in onszelf"

11 oktober 2014, 09:12   Bijgewerkt: 11 oktober 2014, 12:09

IJsland is de EK-kwalificatie uitstekend begonnen. De ploeg staat na twee wedstrijden op zes punten, mede door een simpele zege van vrijdagavond op Letland: 0-3. Maandag staat de confrontatie met Nederland op het programma. Aanvaller Kolbeinn Sigthórsson is vol vertrouwen en stelt dat zijn land op voetbalgebied een groei heeft doorgemaakt.

"De laatste vijf jaar hebben we een heel nieuw elftal opgebouwd", vertelt de spits in De Telegraaf. "Het niveau is de laatste jaren snel omhooggegaan, doordat we twaalf voetbalcomplexen met tribunes en kunstgras hebben die nog groter zijn dan De Toekomst (trainingscomplex van Ajax, red.). Daar kunnen we het hele jaar voetballen. Er zijn goede IJslandse trainers die nog beter willen worden en daarom veel cursussen in het buitenland volgen."

Hij denkt dan ook dat IJsland het elk land moeilijk kan maken. "We stonden heel ver van het niveau van het Europese voetbal af, maar komen daar nu dichtbij. We kunnen het zelfs de grote landen lastig maken.We geloven in onszelf, gaan vol vertrouwen de wedstrijden in. We verliezen gewoon niet vaak meer. Dus gaan we ook tegen Oranje met de borst vooruit het veld in. Oranje is gewaarschuwd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen