Donovan zwaait af na 157 interlands: "Ik ga het missen"

11 oktober 2014, 10:21   Bijgewerkt: 11 oktober 2014, 10:33

De interlandloopbaan van Landon Donovan is definitief voorbij. De 32-jarige aanvaller kwam vannacht (Nederlandse tijd) voor het laatst in actie voor de Verenigde Staten. Het afscheidsduel met Ecuador eindigde in 1-1. Donovan speelde veertig minuten en kreeg een staande ovatie van de 36.000 fans in het stadion.

"Het is een emotionele week geweest", zei hij na afloop. "Ik ga dit missen, maar mentaal en fysiek is het gewoon voorbij. Ik ben er klaar voor om te stoppen want het is een lang avontuur geweest." Donovan, die 157 interlands speelde, raakte nog de binnenkant van de paal, maar kwam niet tot scoren in zijn laatste wedstrijd voor zijn land. 

Eerder maakte de aanvaller al zijn afscheid als profvoetbal bekend. Hij wordt gezien als een van de beste Amerikaanse voetballers ooit. Op zeventienjarige leeftijd verliet hij de VS voor een avontuur bij Bayer Leverkusen. Hij kwam later in Europa uit voor Bayern München en Everton, maar hij kon zijn successen in Amerika niet in ons continent behalen. Donovan staat onder contract bij Los Angeles Galaxy, waar hij na dit seizoen uit dienst zal treden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen