Advocaat start kwalificatie met Servië: "Heb veel vertrouwen"

11 oktober 2014, 11:40

Dick Advocaat begon met een gelijkspel in een oefenduel tegen Frankrijk overtuigend aan zijn dienstverband bij Servië, maar vanavond (zaterdag) wacht het echte werk. De ploeg gaat op bezoek bij Armenië en is met niets minder dan drie punten tevreden, zegt Advocaat.

"Servië wil altijd winnen en zo is het ook in de komende wedstrijden. Ik heb veel vertrouwen en het gevoel dat we succesvol zullen zijn", citeert de NOS. "De moraal en de mentaliteit binnen het team is goed."

Advocaat haalde Danko Lazovic, met wie hij al eerder werkte, weer bij de nationale selectie. "Het is een heerlijk gevoel om na drieënhalf jaar weer terug te zijn", zegt de aanvaller. "Ik hoop dat ik het team kan helpen", aldus Lazovic, die lovend is over de Nederlandse coach. "Ik had een heel goed gesprek met hem waarin hij me wist te overtuigen om weer voor Servië uit te komen. Advocaat is een eerlijk man."

In de Servische selectie zitten met Nemanja Gudelj, Filip Djuricic, Dusan Tadic en dus Lazovic de nodige spelers met ervaring in de Nederlandse competitie. Dinsdag speelt Servië haar tweede EK-kwalificatieduel, Albanië komt dan op bezoek.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen