Huntelaar op zijn plek bij Schalke: "Proef vertrouwen"

12 oktober 2014, 10:18   Bijgewerkt: 12 oktober 2014, 10:35

Klaas-Jan Huntelaar werd vrijdagavond wederom als stormram in het veld gebracht bij Oranje. De spits nam zonder te mekkeren plaats op de reservebank en deed wat hem verwacht werd toen hij in het veld kwam: scoren. Het contrast tussen zijn rol bij het Nederlands elftal en zijn status bij Schalke 04 is groot voor de Achterhoeker. Hij voelt zich uitstekend in Gelsenkirchen, waar hij op handen gedragen wordt.

Schalke wil de verbintenis van Huntelaar koste wat het kost verlengen. "Ik denk dat de gesprekken nog voor de winterstop plaatsvinden", stelt de speler in kwestie in Metro. "De vorige keer toen ik mijn contract verlengde hebben we het gehad over de ambities van de club. Schalke had ook wat schulden en die proberen ze nu wat af te bouwen in tegenstelling tot andere clubs die ze op laten lopen. Ik denk dat dit een goede keuze is", aldus de goalgetter.

Hij begrijpt dat hij met Schalke niet zozeer kan meestrijden om de prijzen. "Eigenlijk was dat alleen bij Ajax het geval. Natuurlijk is het leuk om prijzen te pakken, maar ik haal mijn voldoening uit het spel zelf. Voetbal is het mooiste dat er is. Ik proef bij Schalke het vertrouwen dat ik bij mijn twee vorige clubs (AC Milan en Real Madrid, red.) heb gemist. We hebben een jong team dat in ontwikkeling is. Ik vind het leuk om daaraan een bijdrage te leveren. Schalke is een fantastische club met altijd een vol stadion. Ik zie mezelf niet bij een andere club in Duitsland spelen", zegt Huntelaar.

Huntelaar vernam deze week, op een aparte manier, dat Schalke-trainer Jens Keller ontslagen was en de Italiaan Roberto di Matteo hem zou opvolgen. "Ik had niet het idee dat er iets stond te gebeuren. Ik hoorde het van mijn broertje. Ik kon hier lekker uitslapen, wat thuis met de kinderen niet kan, dus hij was een keer eerder wakker dan ik, haha", lacht de spits. "Toen ik wakker werd zag ik een berichtje van hem dat Keller was ontslagen. Of ik het raar vind dat ik het nieuws niet van iemand van de club kreeg? Raar is een groot woord, maar het was wel beter geweest."

"Maar aan de ene kant: je kunt er ook weinig mee", vervolgt Huntelaar. "Ik denk dat we met Keller ook gewoon derde of vierde kunnen worden en als je reëel bent is dat ook de hoogst haalbare plek voor Schalke. Bayern steekt boven iedereen uit, die worden zeven van de tien keer kampioen. En die drie andere keren moeten andere clubs erom vechten en daar kan Schalke ook bij horen, maar dan moet je wel stabiel presteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen