Wilshere vindt Rooney 'vaderfiguur' in Engelse selectie

12 oktober 2014, 11:20

Als we Jack Wilshere moeten geloven, dan heeft Wayne Rooney zich in de nationale selectie van Engeland ontpopt als een 'vaderfiguur'. De middenvelder van Arsenal zag dat Rooney de aanvoerderband overnam van de als international gestopte Steven Gerrard en Frank Lampard en vindt dat de aanvaller van Manchester United deze rol uitstekend invult.

"Hij is de enige speler die nu minimaal tien jaar voor Engeland uitkomt", zegt Wilshere tegen de BBC. "Hij is van dezelfde generatie als Gerrard en Lampard en voelt aan als een vaderfiguur. Hij slaat een arm om spelers heen en zorgt ervoor dat we een eenheid zijn", zegt de middenvelder van Engeland. The Three Lions wonnen afgelopen donderdag met 5-0 van San Marino en treden vandaag om 18.00 uur aan tegen Estland. Dat wordt de 99ste interland van Rooney.

Wilshere is ervan overtuigd dat de leiderschapkwaliteiten van Rooney een sleutelrol vervullen in de Engelse ploeg. ""Hij is fantastisch. En hij is pas bijna 29 jaar. Het is een geweldige leider, die het verdient om de 100 interlands te bereiken. Hij heeft het tot dusver fantastisch gedaan. Hij is altijd als eerste aanwezig op de training. Zijn honger naar het voetbal is altijd onveranderd gebleven, dat is verfrissend om te zien."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen