Hiddink verzoent: "De heren zijn er goed uitgekomen"

12 oktober 2014, 22:08   Bijgewerkt: 12 oktober 2014, 23:47

Volgens Guus Hiddink is de kou weer uit de lucht tussen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. De bondscoach van het Nederlands elftal voerde zondag een verzoenend gesprek met de twee aanvallers, die het tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Kazachstan (3-1 winst) met elkaar aan de stok kregen.

"Dat soort dingen moet er meteen uit, het zijn grote mannen", aldus Hiddink tegenover de NOS. "De heren zijn er goed uitgekomen. We hebben eerst de beelden nog eens bekeken en daarna mocht iedereen zijn mening geven. Daarna was het over."

Volgens Hiddink is het voorval veel te breed uitgemeten. "We moeten er allemaal niet te krampachtig over doen. Ik ben met die twee jongens gaan zitten; Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij waren er ook bij. Ze beseften zelf ook wel dat die gebaartjes en emoties te veel waren. Het gesprek duurde niet lang, een kwartiertje volgens mij. Ik heb geen angst dat dit nog een keer gaat gebeuren."

Hiddink gaf op de persconferentie verder aan niet te veel te zullen sleutelen aan zijn basiselftal voor het treffen met IJsland, dat voor maandag op de rol staat. Ook Ibrahim Afellay, die in de wedstrijd tegen Kazachstan nog een flinke schop kreeg, staat normaliter aan de aftrap. "Ik verwacht weinig veranderingen in de opstelling. Alleen kleine pijntjes kunnen daar aanleiding voor geven. Hij heeft nog wat last, maar ik verwacht geen probleem. Als het aan de bal ook goed gaat, kan hij starten. Zo niet, dan gaan we wat anders doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen