Bekritiseerde Koster: "Risico nemen tegen Portugal"

13 oktober 2014, 08:35

Sinds de komst van Adrie Koster naar Jong Oranje, gaat het bergafwaarts met de Nederlandse talenten. Door twee dramatische optredens tegen Jong Georgië en Jong Slowakije (beiden 0-1) kwam de ploeg met een ongeplaatste status in de loting in de play-offs tegenover Portugal te staan. Het eerste deel van het tweeluik in Alkmaar in eindigde in 0-2, waardoor plaatsing voor het jeugd-EK in Tsjechië van volgend jaar een hels karwei wordt.

Koster wordt fel bekritiseerd vanwege de teleurstellende prestaties. "Zo werkt dat nu eenmaal in de voetbalwereld. Als je niet wint, dan weet je wat er staat te gebeuren. Dan komt er commentaar. Dat weet je gewoon. Pas na Portugal gaan we terugkijken", zegt de bondscoach van Jong Oranje in het AD. Hij beseft dat het een schier onmogelijke opgave is om dinsdagavond in de return in Paços de Ferreira nog EK-deelname te bewerkstelligen. "Maar ik wil daar niet te ver op vooruit lopen. De focus ligt nu op de wedstrijd van dinsdag."

"Wat de kritiek met mij doet? Die kan ik heel goed naast me neerleggen", vervolgt Koster, die weet wat Jong Oranje te doen staat in op Portugese bodem: minimaal twee keer scoren. "Ik doe er alles aan om een goed resultaat te halen tegen Portugal. We kunnen niet achterover gaan liggen, natuurlijk. Dus we zullen risico gaan nemen. We gaan de aanval zoeken, maar wel met verstand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen