Cruijff baalt: "Jong Oranje weerspiegeling van Eredivisie"

13 oktober 2014, 08:43

Het pijnlijke verlies van Jong Oranje tegen Jong Portugal dreunt nog steeds na bij Johan Cruijff. De legendarische nummer 14 baalt nog steeds van de 0-2 nederlaag in Alkmaar van vorige week en ziet de toekomst van het Nederlandse voetbal, op basis van de generatie die nu in Jong Oranje zit, somber in.

"De generatie die achter het Nederlands elftal zit. Portugal hoefde maar een klein beetje druk te zetten en de bal eindigde weer bij de keeper", bromt Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. Hoewel de voetballegende zeer kritisch is, richt hij zijn pijlen van kritiek niet op bondscoach Adrie Koster. "Wat ik tijdens de wedstrijd tegen Portugal zag was eigenlijk een weerspiegeling van wat je wekelijks in de Eredivisie ziet. Ons veel geroemde positiespel blijkt steeds meer rondspelen vanuit stilstand te zijn. Voetballers passen de bal naar elkaar, maar zelden met de intentie om iemand uit te spelen", verzucht Cruijff.

Volgens Cruijff moet er wat veranderen in de opleiding. In bepaalde facetten van het moderne voetbal laten de kwaliteiten van de Nederlandse spelers te wensen over, zegt hij: "Tot een bepaald niveau lukt het nog wel, maar een stap verder levert steeds meer problemen op. Het talent is er wel, maar wordt zowel technisch, tactisch als mentaal niet afgeleverd zoals dat zou moeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen