Vd Wiel en Afellay verguld met terugkeer in Oranje

13 oktober 2014, 10:14

Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay waren lange tijd afwezig bij het Nederlands elftal, maar het tweetal keerde afgelopen vrijdag tegen Kazachstan terug in de basis van Oranje. Vanavond (maandag) staat alweer de volgende EK-kwalificatiewedstrijd op het menu: de confrontatie met IJsland in Reykjavik.

"We kunnen aan de bak", zegt Van der Wiel in het AD over de uitwedstrijd tegen de IJslanders. "Tegen Kazachstan kregen we een lullig doelpunt tegen, omdat we bij een corner niet scherp waren. Dat mag tegen IJsland niet gebeuren. Het gaat niet makkelijk worden. IJsland lijkt me een sterke ploeg met goede voetballers. We kunnen onze borst nat maken", waarschuwt de rechtsachter. "Ik ben niet van plan deze basisplaats nog weg te geven en wil de goede lijn van Paris Saint Germain doortrekken in Oranje. Ik hoop nog vaak te spelen."

Afellay luisterde zijn rentree op met een assist en een doelpunt. De middenvelder van Olympiakos kan zijn geluk niet op. "Ik ben hartstikke blij dat ik weer terug ben en voel me goed na een heel zware periode. Het voornaamste gevoel dat ik naar IJsland heb meegenomen, is dat we na de 0-1 tegen Kazachstan als team zijn blijven voetballen, niet in de war zijn geraakt", aldus de oud-speler van PSV en FC Barcelona.

IJsland zal niet zo defensief opgesteld staan als Kazachstan, verwacht Afellay. "Kazachstan parkeerde de spelersbus voor het doel. Zo defensief verwacht ik het nu niet, omdat IJsland thuis speelt. Maar ik denk wel dat ze ons het spel zullen laten maken. Als wij gewoon doen wat we moeten doen, denk ik dat we een goed resultaat moeten kunnen halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen