De Jong wordt 'moedeloos' en richt pijlen op januari

13 oktober 2014, 12:29

Siem de Jong kijkt terug op een zeer ongelukkig jaar, waarin hij geteisterd werd door diverse blessures. De voormalig Ajacied, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Newcastle United, werd geplaagd door een klaplong, moest het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan wegens een hamstringblessure en staat momenteel buitenspel door een bovenbeenkwetsuur. Hij maakte nog maar twee keer zijn opwachting voor zijn nieuwe ploeg en zegt er zo langzamerhand 'moedeloos' van te worden.

"Dit seizoen heb ik nog weinig kunnen laten zien. Ik sta nu nog in Engeland bekend als iemand die veel geblesseerd is", stelt De Jong in een interview met FOX Sports. Hij werd geopereerd en zal het hele kalenderjaar uitgeschakeld zal zijn. "Ik word er wel moedeloos van. Ik heb veel dokters gesproken en die zeggen dat het wel goed komt. Alle spelers hebben natuurlijk wel een jaar dat het allemaal even tegenzit. Het is nu een jaar geleden dat ik een klaplong had en ik hoop dat het na deze blessure over is. Het is wel gek, aangezien ik vijf of zes jaar zonder blessures speelde. Het is moeilijk om te zeggen waar het aan ligt."

De Jong sprak met Ibrahim Afellay, die min of meer in hetzelfde schuitje zat: "Die heeft iets soortgelijks meegemaakt. Hij zei ook tegen mij 'bij mij is het ook goed gekomen, dat komt het bij jou ook'", aldus de oud-Ajacied, die bij Newcastle veel verschillen met Ajax opmerkt. "De competitie en de wedstrijden zijn anders. Het is een ander niveau. Met Aajx speel je wel om de titel, maar bij Newcastle speel je om ooit de Champions League te halen. Dat is een heel lastig doel, maar het is mooi om ons de komende jaren op te richten", zegt de middenvelder annex aanvaller.

Om dat ambitieuze doel te bereiken moet er wel wat gebeuren bij The Magpies. Er werd dit seizoen nog geen enkele keer gewonnen. "Natuurlijk leeft dat. De spelers willen heel graag de eerste overwinning behalen. Natuurlijk is er druk op de spelersgroep en de staf, maar op dit moment heb ik niet het idee dat de trainer er zomaar uit wordt gezet", zegt De Jong.

De Jong vindt dat het onwennig blijft om zo lang geblesseerd te zijn. "Al het voetbal dat je nu kijkt voelt gek aan. Dan wil je toch weer lekker op het veld staan. Als het Nederlands elftal bij elkaar geroepen wordt en je kijkt naar de selectie, dan vraag je jezelf wel af hoe het zou zijn als je gewoon zou spelen bij Newcastle", geeft de geblesseerde international toe. Hij werkt hard aan zijn herstel: "Ik hoop ergens in januari weer wedstrijdfit te zijn. Ik hoop belangrijk te worden voor de club, maar ik zal eerst fit moeten worden"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen