Heitinga treft Huntelaar: "Een van de betere spitsen"

13 oktober 2014, 13:56

John Heitinga maakte afgelopen zomer de overstap van Fulham naar Hertha BSC, de huidige nummer twaalf van de Bundesliga. De dertigjarige verdediger heeft het uitstekend naar zijn zin bij zijn nieuwe club, waar met trainer Jos Luhukay en vleugelaanvaller Roy Beerens nog twee andere Nederlanders onder contract staan. Komende zaterdag gaat Hertha op visite bij Schalke 04, wat zodoende een weerzien tussen Heitinga en Klaas-Jan Huntelaar betekent.

"Ik heb een paar jaar samen met Huntelaar bij Ajax gespeeld en ken hem natuurlijk ook van de nationale ploeg", zegt Heitinga in aanloop naar Schalke-uit in het Duitse Bild. "Ik ken hem als een van de betere spitsen van Nederland. Je moet zorgen dat je hem 90 minuten lang goed in de gaten houdt", stelt de centrale verdediger.

Bij Schalke werd trainer Jens Keller vorige week ontslagen. De Italiaanse coach Roberto Di Matteo is zijn opvolger. "Het is een goede coach, hij heeft de Champions League gewonnen met Chelsea. Maar voor hem is het ook nieuw. Er staat hem een grote uitdaging te wachten", aldus Heitinga, die zich op zijn plek voelt in Berlijn. "Hier wordt er meer gevoetbald dan in Engeland. Daar is het voetbal zwaar, direct en snel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen