"Het zal een moeilijke wedstrijd worden voor Nederland"

13 oktober 2014, 16:14

Pétur Pétursson kijkt vanavond met bovengemiddelde interesse naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen IJsland en Nederland. De IJslander maakte in de jaren zeventig en tachtig furore bij Feyenoord en volgt het Nederlandse voetbal nog altijd op de voet. Pétursson, in het verleden assistent-bondscoach bij de IJslandse ploeg en momenteel assistent-trainer bij KR Reykjavík, denkt dat Oranje het lastig krijgt.

"Het niveau is heel erg gegroeid", zegt Pétursson tegen de NOS. "We hebben nu betere spelers dan vroeger. Ze hebben ook sneller de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan, naar Nederland bijvoorbeeld. Er zijn hier heel veel scouts. Laatst zaten er 25 mensen op de tribune om jonge spelers te scouten", stelt de oud-Feyenoorder, die denkt dat Oranje haar borst nat kan maken. "Het zal een moeilijke wedstrijd worden voor Nederland."

Pétursson volgt de verrichtingen van Feyenoord nog goed. "Ze werden tweede vorig jaar, dat was heel goed. Maar Ajax stond daarboven, dat was niet zo goed", aldus de 55-jarige oud-voetballer, die Feyenoord de KNVB Beker in 1980 bezorgde, door twee keer te scoren tegen Ajax.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen