Discussie in Engeland over niet meespelen Sterling

13 oktober 2014, 16:39

Raheem Sterling deed Engeland-bondscoach Roy Hodgson het verzoek om hem niet op te stellen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De negentienjarige aanvaller van Liverpool voelde zich vermoeid en wilde geen risico nemen met zijn fysieke gesteldheid. Het heeft behoorlijk wat kritische reacties teweeg gebracht in Engeland.

"Hij zei 'ik voel me vermoeid en laat deze wedstrijd liever schieten'", legde Hodgson uit tegen BBC Radio 5. De bondscoach toonde begrip voor het verzoek van de aanvaller. "Hij kende vorig seizoen zijn doorbraak bij Liverpool, speelde aan fantastisch seizoen en was toen aanwezig op het WK. Hij is pas negentien jaar oud. Hij heeft lang in de spotlights gestaan, misschien heeft dat de nodige gevolgen", sprak de Engelse bondscoach.

Sterling kreeg veel kritiek op zijn besluit, maar vond het een logische gang van zaken. "Het spijt me dat ik een mens ben", zei hij op Twitter. Zonder zijn inbreng won Engeland overigens met 0-1 in Estland, dankzij een doelpunt van aanvoerder Wayne Rooney.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen