NAC Breda stuurt trainer Gudelj de laan uit

13 oktober 2014, 17:44   Bijgewerkt: 13 oktober 2014, 17:55

Ruim een week na de blamerende nederlaag tegen Heracles Almelo (6-1) heeft NAC Breda besloten om de samenwerking met trainer Nebojsa Gudelj te beëindigen. De coach is ontslagen, zijn taken worden voorlopig overgenomen door Eric Hellemons. Een andere oud-speler, Rob Penders, wordt zijn assistent.

Ondanks de zeperd tegen het op dat moment nog puntloze Heracles komt het ontslag van Gudelj als een verrassing. Amper een week geleden liet technisch directeur Graeme Rutjes nog weten dat de positie van de trainer 'geen item' was. In een statement laat NAC weten waarom het alsnog tot deze beslissing gekomen is. "De clubleiding heeft die beslissing genomen op basis van gesprekken die de afgelopen week werden gevoerd met verschillende geledingen binnen de club. Uit deze gesprekken bleek dat er onvoldoende draagvlak voor de trainersduo was door te gaan." Ook assistent-trainer Marino Pusic moet vertrekken bij NAC Breda.

NAC Breda pakte acht punten in de eerste acht competitiewedstrijden van dit seizoen en staat vijftiende in de Eredivisie, net boven de rode streep. De laatste zege dateert van 14 september, bij FC Dordrecht.

Hellemons, de nieuwe hoofdcoach van NAC, was sinds dit seizoen als jeugdcoach actief bij de club. Eerder was hij als assistent-trainer actief bij RBC Roosendaal en het Turkse Genclerbirligi. Zijn assistent Penders was tussen 1999 en 2011 als speler actief voor NAC Breda, ook hij werkte de laatste jaren als jeugdcoach bij de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen