Groep B: België speelt gelijk bij Bosnië-Herzegovina

13 oktober 2014, 22:41

In de tweede wedstrijd is België tegen het eerste puntenverlies aangelopen in de EK-kwalificatie. Op bezoek bij Bosnië-Herzegovina, net zoals de Belgen afgelopen zomer van de partij op het WK in Brazilië, speelde de ploeg van bondscoach Marc Wilmots met 1-1 gelijk.

België kwam in Bosnië op achterstand door een doelpunt van Edin Dzeko, hij scoorde op aangeven van Miralem Pjanic. Na rust maakte Radja Nainggolan gelijk, de Bosnische doelman Begovic verkeek zich lelijk op het schot van de middenvelder van AS Roma.

In dezelfde poule pakte Wales belangrijke punten tegen Cyprus, de ploeg van vedette Gareth Bale won met 2-1. Met zeven punten uit drie duels is Wales, dat ruim veertig minuten met tien man speelde, voorlopig koploper in de groep. Israël blijft ook goed meedoen, het won met 1-4 bij Andorra. Israël heeft de maximale score van zes punten uit twee duels.