Van Persie: "Waren op geen enkele manier gevaarlijk"

13 oktober 2014, 22:56

Robin van Persie trok na afloop van de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland een even terechte als pijnlijke conclusie. Oranje, de nummer drie van het WK, was er in Reykjavik op geen enkele manier in geslaagd om IJsland, dat nog nooit van de partij was op een EK of WK, pijn te doen.

"We zijn op geen enkele manier echt gevaarlijk geweest", zei Van Persie bij de NOS. "Het laatste kwartier probeerden we het met lange ballen, maar toen viel hij ook niet goed."

Van Persie noemt de nederlaag 'pijnlijk' en baalt vooral van het tweede tegendoelpunt, dat viel uit een corner. "Daar hebben we het zo vaak over gehad de afgelopen week, over de organisatie bij corners en vrije trappen. Toch gaat die tweede goal er zo in. Dat is zwaar balen."

De suggestie dat Oranje niet zonder Louis van Gaal kan, wees de aanvoerder resoluut van de hand. "Dat vind ik niet fair om te zeggen richting Guus Hiddink en zijn staf. Hij is een fantastische trainer, dat laat hij elke dag zien. Of de situatie nog te redden is? Tuurlijk, we moeten altijd hoop houden. Die is er ook gewoon nog, in deze groep. We staan nu zes punten achter op IJsland en Tsjechë, er is werk aan de winkel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen