Hiddink: "Dit heeft ook met opleiding te maken"

13 oktober 2014, 23:12

Guus Hiddink toonde zich maandagavond in Reykjavik teleurgesteld in het Nederlands elftal. Met name de manier waarop zijn ploeg de strijd aanging met de fysiek veel sterkere IJslanders, zette de ervaren coach aan het denken. Ook de keuzes die spelers in het veld maakten, waren in zijn ogen te vaak niet goed.

"Natuurlijk ben ik heel teleurgesteld", zei Hiddink bij de NOS. Oranje kreeg op IJsland al vroeg een penalty tegen. "Daarna hebben we het niet goed op kunnen pakken. We kregen niet de mensen vrij. IJsland zette een goede dekking, van drie of vier man, op Arjen Robben. Dan krijgt hij het moeilijk en we kregen de bal niet goed genoeg aan de andere kant. Daarvoor speelden we in een te laag tempo."

"Je moet het spel in zulke wedstrijden snel verplaatsen, maar dat deden we niet", vervolgt de coach, die halverwege de wedstrijd Wesley Sneijder naar de kant haalde. Die wissel wekte verbazing, maar volgens Hiddink kon de kleine middenvelder het verschil ook niet maken. "IJsland was toch vrij sterk in de duels, we verloren we nogal wat. Ook in de lucht, daarom wilde ik bijvoorbeeld niet een verdediger eruit halen."

Hiddink miste bepaalde aspecten in het spel van Oranje. "We moeten goed kijken naar de stand van zaken, ook in de opleiding. Daar heeft dit ook mee te maken. Daar moeten we dingen extra aanstippen, want we constateren toch wat fysieke en atletische mankementen. Ook gogme. Het draait nu te veel om Arjen Robben."

Over zijn eigen positie wilde Hiddink niet veel zeggen. "We zullen alles in alle rust moeten analyseren, dat geldt ook voor de persoonlijke bezetting. We moeten nu proberen om de korte emoties in bedwang te houden, maar we zullen intern goed bekijken waar we staan en hoe het nu verder moet", aldus de bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen