Robben: "We moeten niet denken dat we goed zijn"

13 oktober 2014, 23:34   Bijgewerkt: 14 oktober 2014, 08:09

Arjen Robben legde na de afgang in Reykjavik de vinger op de zere plek. De aanvaller van Bayern München benadrukte bij de NOS dat Oranje niet zo goed is, als sommige spelers misschien denken.

"Dit was Nederland-onwaardig", zei hij over de 2-0 nederlaag op IJsland. "En we doen het allemaal zijn, we moeten echt naar onszelf kijken. We maken het onszelf onnodig moeilijk. Ik moet nu oppassen wat ik zeg, want ik kook van binnen. Het heeft geen zin om met de beschuldigende vinger te wijzen, maar er gebeuren dingen op het veld die niet mogen op dit niveau. Als je zo speelt, win je geen wedstrijd", luidt zijn pittige analyse.

"Buiten het feit dat we weer twee goals cadeau gaven, komen we voetballend ook niet waar we willen zijn. We krijgen de mensen niet vrij, creëren geen één-tegen-één situaties. Dan wordt het moeilijk. Het veldspel in balbezit was gewoon niet goed", concludeert hij. Robben laat doorschemeren dat Oranje zichzelf wellicht wat overschat. "We moeten niet denken dat we goed zijn, want dat zijn we niet. Dat hebben we vandaag gezien. We kunnen wel goed voetballen, dat bewezen we afgelopen zomer. Maar we horen niet bij de beste landen, we moeten nog steeds keihard knokken en werken voor resultaten. Het gaat echt niet vanzelf. Dit is niet goed genoeg."

Robben luidt de noodklok: "Het is nu twee voor twaalf. Om erbij te zijn op het EK, moet er iets gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen