Ferguson steunt Van Gaal: "Investeren was nodig"

14 oktober 2014, 00:03

De manier waarop Louis van Gaal de zaken aanpakt bij Manchester United, spreekt Sir Alex Ferguson aan. Het clubicoon noemt de vele investeringen van de nieuwe coach 'noodzakelijk' en is blij met het feit dat de Nederlander al zo veel spelers uit de eigen opleiding heeft laten debuteren in het eerste elftal.

Manchester United legde deze zomer enorme bedragen op tafel voor de komst van onder meer Angel di Maria, Daley Blind, Marcos Rojo en Radamel Falcao. In het tijdperk-Ferguson smeet ManU zelden met geld, maar de inmiddels 72-jarige oud-coach begrijpt de keuzes van Van Gaal. "Het was belangrijk om te investeren, want je hebt kwaliteit nodig. Bij Manchester United moet je de beste spelers hebben", stelt hij in een interview met clubkanaal MUTV. "Zo werkt het nu eenmaal in een tijd waarin iemand als Gareth Bale honderd miljoen kost."

"Er zijn dit jaar bedragen uitgegeven waar ik nooit aan kwam, maar het was noodzakelijk", zegt Ferguson over de investeringen van de Nederlander. "De selectie had deze zomer een flinke kwaliteitsinjectie nodig."

De Schot vindt dat Van Gaal goed bezig is. "Wat me zeer goed bevalt, is dat Van Gaal zeven spelers uit de jeugd heeft laten debuteren. Dat past volledig in de lijn en de geschiedenis van deze club. De manier waarop Van Gaal de zaken aangepakt heeft, is briljant. De resultaten waren in het begin niet goed, maar dat was ook zo toen ik net begon bij deze club. Hij maakt nu hetzelfde proces door en zal daar goed uitkomen, dat weet ik zeker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen