Blind: "Het begint altijd bij jezelf, niet bij de trainer"

14 oktober 2014, 07:59

Na de afgang op IJsland staat de positie van bondscoach Guus Hiddink bij Oranje flink onder druk. Linksback Daley Blind nam het in Reykjavik echter op voor de ervaren trainer en zijn technische staf, waartoe ook zijn vader Danny behoort. Blind sr. zou na het EK van 2016 de functie van Hiddink moeten overnemen.

Blind, sinds deze zomer actief voor Manchester United, vindt het vooral belangrijk dat alle spelers goed in de spiegel kijken. "Het begint altijd bij jezelf, niet bij de trainer. Dat is het belangrijkste", zegt de linksback op de website van De Telegraaf. "Iedereen moet goed naar zichzelf kijken, kijken wat er beter kan. Het is zaak om de volgende wedstrijd wél te winnen en er geloof in te houden, dan komen de resultaten vanzelf."

"Hoe dit kan? Dat is een lastige vraag", zegt hij over de nederlaag in IJsland. "We hebben wéér een doelpunt tegen gekregen uit een spelhervatting, dat kan gewoon niet op dit niveau. Daarnaast hebben we zelf te weinig gecreëerd om tot scoren te komen. Natuurlijk ben ik zeer ontevreden, dit komt als een klap aan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen