Laatste kans Jong Oranje: "Proberen om iets te forceren"

14 oktober 2014, 09:43

Een dag na de zeperd van het 'grote' Oranje in Reykjavik, kan het Nederlandse voetbal een volgende dreun te verwerken krijgen. Jong Oranje verloor afgelopen donderdag de heenwedstrijd in de play-off om een EK-ticket met 2-0 van Jong Portugal en heeft in de return, dinsdag in Paços de Ferreira, een wonder nodig.

Hoewel de opgave voor Jong Oranje loodzwaar is, houdt aanvoerder Karim Rekik hoop op een goede afloop. "Ik wil dat wij opportunistisch gaan spelen, sneller naar voren", citeert De Telegraaf de centrale verdediger van Manchester City, verhuurd aan PSV. "We moeten iets proberen te forceren, door sneller een crossbal of lange bal te geven. En snel scoren, want dan heb je er nog eentje nodig om de verlenging te halen en gaat het in hun hoofden ook een beetje spoken. Als het na een uur nog gelijk staat, wordt het natuurlijk heel moeilijk."

Jong Oranje verloor zijn laatste drie wedstrijden, allemaal voor eigen publiek. Voor de 0-2 nederlaag tegen Jong Portugal ging de formatie van coach Adrie Koster al onderuit tegen Georgië (0-1) en Slowakije (0-1).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen