"Vind Guus fantastische vent, maar het is over voor hem"

14 oktober 2014, 10:03

Ronald de Boer vindt dat Guus Hiddink moet opstappen bij het Nederlands elftal. De voormalig international stelt in gesprek met Voetbal International dat de ervaren coach, in de herfst van zijn carrière, niet de juiste man is voor Oranje. Hij slaagt er niet in om de ploeg aan het voetballen te krijgen, stelt De Boer.

"Ik vind Guus een fantastische vent, maar het is over voor hem", zegt De Boer. "Ik heb de keuze voor Hiddink nooit begrepen en snap die nu nog steeds niet. De KNVB zou een jongere trainer naar voren moeten schuiven. Ze zouden Danny Blind de kans kunnen geven."

Met name tactisch komt Hiddink volgens De Boer tekort. "Nederland voetbalt zonder echt idee. Dat zagen we tegen Kazachstan en ook tegen IJsland weer. Robin van Persie staat op een eiland en niemand helpt hem. Er zit ook totaal geen beweging of verrassing in het elftal. Op die manier maak je het je tegenstander niet moeilijk. Er is geen game-plan. Het is alle ballen op Van Persie en Robben en dan maar kijken wat er gebeurt."

De Boer speelde in het verleden, in de jaren '90, onder Hiddink bij het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen