Heracles bezorgt Cambuur slechte generale voor derby

14 oktober 2014, 15:02

SC Cambuur moet hopen dat een slechte generale tot een goede repetitie zal leiden. De Leeuwarders, in de Eredivisie bezig aan een uitstekende reeks, moesten dinsdagmiddag het onderspit delven in een oefenduel met Heracles Almelo: 4-2. Komende zondag wacht sc Heerenveen in de Friese derby.

Heracles lijkt de smaak te pakken te krijgen, na de eclatante zege op NAC Breda (6-1) van ruim een week geleden. Hierbij moet de kanttekening geplaatst worden dat erin het vriendschappelijke treffen met Cambuur veel reservespelers in het veld stonden. Bij de Heraclieden maakte nieuweling Joonas Vanhanen zijn eerste minuten.

Aleksei Kangaskolkka was de man van de wedstrijd. Hij opende de score uit een hoekschop van Menno Heerkes. Nadat Erik Bakker de bezoekers op gelijke hoogte had gebracht, schoot Kangaskolkka zijn tweede tegen de touwen. De Finse aanvaller kreeg, na de gelijkmaker van Dejan Melag, een opgelegde kans om zijn derde te maken, maar hij faalde vanaf elf meter. Uiteindelijk completeerde hij nog wel zijn hattrick, nadat Heerkes een prachtige vrije trap had gescoord: 4-2.

Heracles gaat zaterdag op visite bij Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen