Neymar in voetsporen Romário: "Kippenvel"

14 oktober 2014, 19:35

Neymar is dinsdag in de voetsporen getreden van Romário. De 22-jarige Braziliaan is de eerste speler van de Selecão sinds Romário die in één interland vier doelpunten maakte.

Romário scoorde in 2000 vier keer in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela (6-0). Dinsdag nam Neymar alle treffers voor zijn rekening in de oefenwedstrijd tegen Japan (0-4). "Ben ik de eerste speler die in één wedstrijd vier keer scoort voor Brazilië sinds Romário? Dat mijn naam in één adem met die van hem wordt genoemd geeft me alleen al kippenvel. Dit maakt me enorm blij", aldus Neymar na afloop.

De aanvaller van Barcelona is de achtste Braziliaan die een vierklapper achter de naam heeft staan. Zizinho, Ademir, Julinho, Evaristo, Zico (2x) en Careca gingen hem voor. "Ik heb nooit durven dromen dat ik op één dag vier keer zou scoren voor Brazilië. Waar mijn plafond ligt? Geen idee… Ik denk er niet over na hoeveel records ik op zo'n jonge leeftijd al kan breken. Het enige dat ik wil is Brazilië het beste team laten zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen