Hellemons wil spelvreugde terug zien in Breda

14 oktober 2014, 20:46   Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 00:04

Eric Hellemons leidde dinsdag zijn eerste training als hoofdtrainer van NAC Breda. De opvolger van de ontslagen Gudelj voelt geen druk in Breda. "Als trainer kun je altijd druk voelen, maar ik ervaar het niet zo", aldus Hellemons op de website van de Bredanaars.

Hellemons wordt bijgestaan door Rob Penders. "Rob en ik zijn hiervoor gevraagd om het over te nemen en dan doe je je stinkende best. Daar hebben we vandaag een start toe gegeven. Om een stukje duidelijkheid te geven tijdens trainingen. Ook vanochtend hebben we prima kunnen trainen, erg enthousiast. Daar ben ik blij om."

Hellemons weet al waar hij de komende periode aan wil werken. "Een stukje enthousiasme, een stukje spelvreugde. Die jongens hebben deze week veel meegemaakt. Ik heb het zelf ook meegemaakt, het ontslag van een trainer. Dat kan bij sommige jongens echt binnenkomen. Dan moet je ervoor zorgen dat je fris traint, de kopjes fris staan. Dat ze plezier hebben in wat ze doen. Speelvreugde is voor mij alles."

Dat Hellemons de klus nu samen met Penders heeft opgepakt, is voor de trainer prettig. De twee kennen elkaar nog uit het verleden. "Ik ken Rob al vanaf dat hij met zijn fietsje naar RBC kwam bij de jeugd en via de jeugd bij het eerste elftal terecht kwam. We kennen elkaar al heel lang en hebben altijd contact gehouden al die jaren. Dat is nu makkelijk. Je kent elkaar, hebt in dezelfde kleedkamer gezeten, samen op het veld gestaan, tegen moeilijk spitsen gespeeld. Dat is nu een voordeel. Je kunt elkaar de waarheid vertellen. Dat is alleen maar een plus."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen