Groep I: Ronaldo redder in nood voor Portugal

14 oktober 2014, 22:59   Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 00:11

Cristiano Ronaldo heeft Portugal dinsdag de overwinning bezorgd in en tegen Denemarken. De sterspeler van de Portugezen maakte in de vijfde minuut van de blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Nadat Ronaldo meer dan negentig minuten geen succes had gehad, torende hij ver in blessuretijd boven verdediger Simon Kjaer uit en kopte de bal buiten het bereik van doelman Kasper Schmeichel in het Deense doel.

Ajacied Nicolai Boilesen stond toen al niet meer op het veld bij Denemarken. Hij werd na een klein uur op een brancard van het veld gedragen, nadat hij een bal van ploeggenoot Daniel Agger keihard tegen zijn hoofd had gekregen. Simon Poulsen van AZ was zijn vervanger. Lasse Schöne (Ajax) en Andreas Bjelland (FC Twente) bleven op de bank.

Portugal kon de drie punten goed gebruiken na de blamerende thuisnederlaag van vorige maand tegen Albanië, dat samen met Denemarken aan de leiding gaat met vier punten. Servië-Albanië (0-0) werd vanavond gestaakt toen er een drone met de Albanese vlag het veld op vloog.