'Broer Albanese premier bestuurde drone vanaf tribune'

Ger
15 oktober 2014, 09:06

Het gestaakte EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië heeft een politieke rel opgeleverd. De broer van de Albanese premier Edi Rama is tijdens de uit de hand gelopen wedstrijd gearresteerd in een VIP-box van het stadion in Belgrado. Hij wordt ervan verdacht de 'stunt' met de drone boven het veld en de ereterrassen, met daaraan een provocerende Albanese vlag, te hebben bedacht en uitgevoerd. Dat stelt althans de Servische staatstelevisie op de eigen website.

De beladen wedstrijd was al stilgelegd door de Engelse scheidsrechter Martin Atkinson omdat er vlak voor rust een vuurpijl op het veld was geland. Even later verscheen er een drone boven het veld met daaronder een Albanese vlag. De Servische verdediger Stefan Mitrovic trok het doek vervolgens naar beneden, wat enkele spelers van de bezoekende ploeg probeerden te beletten. Het leidde tot een flinke vechtpartij, waarna ook toeschouwers het veld opkwamen en de Albanese internationals aanvielen. Het duel werd uiteindelijk gestaakt bij een stand van 0-0.

Kort na de actie met de drone werd volgens Servische media de broer van de Albanese premier opgepakt. Hij zou de drone hebben bestuurd vanaf de tribune. Na verhoor werd Rama weer vrijgelaten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen