UEFA opent onderzoek naar drone-incident in Belgrado

Ger
15 oktober 2014, 14:21

De UEFA is een disciplinair onderzoek begonnen naar de ongeregeldheden tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië. Scheidsrechter Martin Atkinson besloot het duel diep in de eerste helft te staken nadat een deel van het thuispubliek het veld had betreden en de confrontatie zocht met Albanese spelers.

De vlam sloeg in de pan toen een drone met een vlag van Groot-Albanië, een regio die groter is dan het huidige Albanië, boven het speelveld vloog. Woedende supporters van Servië betraden vervolgens de grasmat en zochten de confrontatie met de internationals van Albanië, die tijdens hun vlucht naar de kleedkamer met allerlei voorwerpen werden bekogeld. Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond, veroordeelde via Twitter het incident. "Voetbal zou nooit mogen worden gebruikt voor politieke boodschappen. Ik veroordeel ten strengste wat er gisteren in Belgrado is voorgevallen."

De Serviërs en Albanezen hebben tot volgende week woensdag om te reageren op de aanklacht. Een dag later zal een beslissing over de strafmaat worden genomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen