Twente geeft tekst en uitleg inzake Gutiérrez-transfer

15 oktober 2014, 17:39

In een onderzoek van Nieuwsuur kwam aan het licht dat FC Twente-preses Joop Munsterman samen met commissarissen van de club uit Enschede de komst van Felipe Gutiérrez gefinancierd had. De Tukkers geven via de officiële kanalen van de club tekst en uitleg over de gang van zaken rond de transfer van de Chileense middenvelder.

Kees van Wonderen en Cees Lok waren aan het scouten in Chili, legt vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen Aldo van der Laan uit tegenover FC Twente TV. Het duo keek naar een andere speler, maar zag toen Gutiérrez. "Zij zeiden dat het een van de grootste talenten was die ze in hun carrière ooit hadden zien spelen. Zij vonden dat hij absoluut naar Twente zou moeten komen", legt Van der Laan uit.

De commissaris deed zelf ook een duit in het zakje om de komst van Gutiérrez te realiseren. "Als je anderen buiten de club vraagt dat risico te nemen, moet je ook bereid zijn om zelf dat risico te nemen", verklaart Van der Laan. "FC Twente had op dat moment niet de financiële middelen om Felipe aan te trekken. Toen hebben we met een aantal mensen, zowel binnen als buiten de club, de schouders eronder gezet om zijn komst mogelijk te maken."

Er zijn zeven financiers die 70 procent van de transfer voor hun rekening genomen hebben. "We hebben altijd aangegeven dat Felipe extern gefinancierd is, dus wat dat betreft zijn we daar open in geweest. We vonden het in het begin niet noodzakelijk om aan te geven dat we er zelf ook in deelnamen. Dat was achteraf misschien beter geweest", beseft Van der Laan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen