Gullit wilde Koeman: "Hiddink laffe beslissing van KNVB"

15 oktober 2014, 19:48

Ruud Gullit heeft het de KNVB niet in dank afgenomen dat Ronald Koeman niet werd aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. Guus Hiddink werd de opvolger van Louis van Gaal en onder de 67-jarige Varssevelder zijn de prestaties allesbehalve om over naar huis te schrijven. Gullit ziet het met lede ogen aan.

"De bond heeft de kans om te verjongen laten liggen. Ik had voor Koeman gekozen", stelt de voormalig international tegenover De Telegraaf. Gullit denkt dat een trainer als Koeman veel beter past bij de spelersgroep van Oranje. "Deze generatie voetballers kent hem. Ik snap niet waarom de bond voor Hiddink koos. Dat was een laffe beslissing en dat neem ik de KNVB kwalijk", sneert de oud-international.

Gullit voegt zich met zijn kritiek bij Ronald de Boer, die stelde dat de voetbalfilosofie van Hiddink gedateerd is. "Ik zeg al jaren dat we niet goed verdedigen. De mensen vinden dat een vies woord, maar een huis kun je pas bouwen met een goed fundament en dan begin je niet bij het dak. Als verdedigers zo kinderlijk worden weggezet en klungelige beslissingen nemen, dan wordt het lastig."

Onder Hiddink speelde het Nederlands elftal tot dusver vier wedstrijden, waarvan er maar liefst drie verloren werden. Italië (2-0), Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0) waren te sterk voor Oranje, dat wel moeizaam van Kazachstan (3-1) won.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen