UEFA wijst zowel Servië als Albanië als schuldige aan

15 oktober 2014, 20:03

De ongeregeldheden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië van dinsdagavond lijken voor de voetbalbonden van beide landen consequenties te hebben. De UEFA vindt dat zowel de Servische als de Albanese voetbalbond verantwoordelijk is voor het uit de hand lopen van de wedstrijd in Belgrado, die na 41 minuten spelen gestaakt werd.

De Europese voetbalbond is een disciplinaire procedure gestart tegen de Servische voetbalbond FSS, voor het gooien van vuurwerk op het veld, ongeregeldheden op de tribunes, supporters die het veld betraden, een slechte wedstrijdorganisatie en het gebruik van een laserpen.

De voetbalbond van Albanië (FShF) wordt beticht van het feit dat het weigerde om de wedstrijd uit te spelen, nadat er een drone met een Albanese vlag op het veld belandde en het vervolgens van kwaad tot erger ging. Tenslotte maakten de Albanezen zich schuldig aan het tonen van een illegale banner.

De zaak ligt nu bij de controle-, ethische- en disciplinaire commissie van de UEFA. Op 23 oktober volgt er een uitspraak. Hierin worden ook de rapporten van de dienstdoende scheidsrechter Martin Atkinson en de aanwezige UEFA-official Harry Been meegenomen. De voetbalfederaties van Servië en Albanië hebben tot volgende week woensdag de tijd om een verklaring in te dienen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen