Olsen spaart Eriksen niet: "Heeft zich niet ontwikkeld"

15 oktober 2014, 23:15

De nationale ploeg van Denemarken ging dinsdagavond op de valreep met 0-1 onderuit tegen Portugal, door een laat kopdoelpunt van Cristiano Ronaldo. Na afloop van de wedstrijd moest Christian Eriksen het ontgelden bij de Deense bondscoach Morten Olsen. De keuzeheer was uiterst kritisch op de voormalig Ajacied, die er volgens hem te weinig aan deed.

Eriksen heeft zich niet ontwikkeld sinds hij van Ajax naar Tottenham Hotspur transfereerde, vindt Olsen: "Zijn tijd bij Ajax is voorbij, hij heeft zich niet ontwikkeld", bromde de bondscoach van Denemarken. "Met zijn ervaring moet hij de bal op komen halen en ons helpen om de wedstrijd te controleren. Dit lukte hem niet. Dat moeten we hem kwalijk nemen."

Olsen verwacht veel meer van Eriksen in de Deense ploeg dan dat hij tot op heden laat zien. "Het is vreemd dat je kritiek moet leveren op een speler als Eriksen. Dat zou toch eigenlijk niet hoeven. Als het nou een speler van een lager niveau was, dan kon je gewoon zeggen dat hij niet genoeg kwaliteit heeft. Maar bij Eriksen moet ik hard zijn. Hij weet het zelf ook wel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen