Stam steunt Hiddink: "Laat hem zijn werk afmaken"

16 oktober 2014, 08:23

Jaap Stam vindt het niet fair dat er na de slechte prestaties in de EK-kwalificatie met de beschuldigende vinger wordt gewezen naar Guus Hiddink. In het Algemeen Dagblad neemt de voormalig verdediger het op voor Hiddink, die hij zelf als bondscoach meemaakte tijdens het wereldkampioenschap van 1998 in Frankrijk.

"Om nu naar de bondscoach te wijzen, is de gemakkelijkste weg en velen zullen dit ook doen. Vanwege hun beperkte voetbalintelligentie. Of vanwege persoonlijke overwegingen ten aanzien van Hiddink", zegt hij.

"Laat hem zijn werk afmaken, we hebben gezamenlijk de kwaliteiten om ons te kwalificeren", denkt de oud-verdediger. "Hiddink heeft de ervaring en kennis en, dat weet ik zeker, ook de overtuigingskracht. Daarnaast heeft hij in Danny Blind de nieuwe bondscoach naast hem zitten, die onder Guus vast ook veel invloed heeft en veel met de groep werkt. Hiddink heeft zelf aan gegeven dat zijn assistenten veel met de groep kunnen werken en hun kennis kunnen in brengen. Daarnaast kent Blind al deze internationals zelfs nog goed van het WK."

Kwaliteit om het EK te halen is er volgens Stam voldoende bij Oranje. "De kwaliteit om mee te draaien in de top tien van de UEFA en FIFA is zeker aanwezig. Alleen moeten we onszelf ook weer niet gaan overschatten na een prima WK. Toen is er gespeeld naar de mogelijkheden en zat er veel mee! Als je dan in een bepaalde flow komt, is het goede gevoel aanwezig en wordt het gemakkelijker om samen te werken. Zó kun je ver komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen