Matavz moet geduld hebben: "De basis was slecht"

16 oktober 2014, 12:23

Hij werd afgelopen zomer als duurste aankoop uit de clubhistorie binnengehaald, maar Tim Matavz is er bij FC Augsburg nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren. De Sloveen, overgekomen van PSV, moet voorlopig genoegen nemen met invalbeurten. Dat heeft een reden, legt coach Markus Weinzierl uit.

Volgens Weinzierl was Matavz allesbehalve topfit toen hij zich in de zomer in Augsburg meldde. Dat kwam omdat hij in november 2013 een blessure opliep en daarna nog maar zes duels speelde voor PSV, telkens als invaller. "We moeten het nu rustig opbouwen", zegt hij in Kicker. "De basis van Tim, toen hij kwam, was slecht."

Niet alleen conditioneel was het de afgelopen maanden aanpoten voor Matavz, ook de speelwijze van Augsburg is flink anders dan die van PSV. "Bij een topclub als PSV wordt ongetwijfeld anders gespeeld en in het veld op een andere manier werk verzet dan hier", weet Weinzierl. Matavz erkent dat, al vindt hij zelf het fysieke aspect het meest belangrijke verschil. "In Duitsland draait het veel meer om fysieke kracht dan in Nederland. Maar ik wen er aan, langzaam maar zeker. Het gaat al beter dan in de eerste weken, al kan het nog veel beter."

Als invaller scoorde de 25-jarige Matavz dit seizoen al twee keer voor Augsburg in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen