Talan over derby: "In onze tijd kwam er geen kop extra"

16 oktober 2014, 15:33

Voor voetballiefhebbers in Friesland staat zondag 19 oktober al een tijdje rood omcirkeld in de agenda. Provinciegenoten sc Heerenveen en SC Cambuur nemen het in het Abe Lenstra Stadion tegen elkaar op. De inzet is duidelijk: naast de drie punten, staat er een hele hoop prestige op het spel.

Voormalig speler Jeffrey Talan, nu als coach actief voor sc Heerenveen, speelde in zijn tijd ook regelmatig de derby tegen de buurman uit Leeuwarden. Sindsdien is er één en ander veranderd, vindt hij. "Voor mijn gevoel is er nu sprake van veel grotere rivaliteit. Hoe dat kan? Ik denk dat Heerenveen een en ander heeft bereikt en dat dat in Leeuwarden niet altijd even leuk werd gevonden. Cambuur wil niet langer het 'kleintje' zijn. Ook bij Heerenveen leeft het meer. De fans zijn fanatieker. Vorig jaar kwamen bij de laatste training jaar voor de derby honderden mensen kijken. In onze tijd kwam er geen kop extra", zegt de oud-aanvaller op de site van zijn club.

Talan vindt de extra lading die het duel gekregen heeft, een positieve ontwikkeling. "Ja, het is mooi dat de derby leeft. Vooral voor de supporters staat er veel op het spel. Voor hen gaat het er om wie de beste is van Friesland. Winnen is belangrijker dan in andere wedstrijden. Voor de spelers geeft het iets extra's. Die weten hoe belangrijk deze wedstrijd is voor de fans. Dat kan invloed op het spel hebben. Het gaat om strijd en zeker als een goal uitblijft, kan het een vechtwedstrijd worden. In de derby mag je niet verzaken, je moet maximale inzet tonen."

Talan hoopt komende zondag op een 2-1 overwinning voor zijn club. "Ik verwacht twee ploegen die snel druk zullen geven. Ze zullen elkaar niet aan voetballen toe willen laten komen. Ik verwacht niet dat Heerenveen en Cambuur zondag hun beste spel kunnen laten zien. Inzet en strijd gaan het wedstrijdbeeld bepalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen