Ronald Koeman: "Oranje is niet mijn probleem"

Ger
16 oktober 2014, 17:01   Bijgewerkt: 16 oktober 2014, 19:54

Ronald Koeman is niet bezig met de situatie rond het Nederlands elftal. De huidige manager van Southampton was eerder dit jaar beschikbaar om de nieuwe bondscoach te worden, maar de KNVB stelde toen Guus Hiddink aan. Nu de resultaten van Oranje tegenvallen, gooit de 51-jarige Koeman de deur naar de Nederlandse bond voorlopig dicht.

"Toen ik aan het einde van vorig seizoen wegging bij Feyenoord was ik in beeld. De bond koos echter voor Hiddink. Nu hoeven ze niet meer bij mij aan te kloppen, want ik ben manager van Southampton", aldus Koeman tijdens een persconferentie bij zijn Engelse club. "Ze zullen nu moeten wachten als ze met me in zee willen gaan. Er is geen enkele kans dat ik nu wegga bij Southampton. Als het aan mij ligt, dien ik mijn contract hier gewoon uit."

De oud-international heeft meegekregen dat Ronald de Boer na de nederlaag van Oranje tegen IJsland pleitte voor het vertrek van Hiddink. Volgens hem had de KNVB na het afscheid van Louis van Gaal al direct voor Koeman moeten kiezen. "Er is nu weer volop discussie omdat Oranje slecht draait. De teleurstelling bij het publiek in Nederland is groot", beseft Koeman. "Maar het is niet mijn probleem."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen